Waarschijnlijk omdat dit onder de Amerikaanse bevolking op veel verzet zal stuiten. Mensen houden er niet zo van als ze van een systeem dat ze gewend zijn verplicht moeten overstappen op een nieuw systeem.
Dit verzet was er al toen Napoleon het metriek stelsel invoerde en men dacht, dat ze het wel even zouden terugdraaien als Napoleon niet meer aan de macht was. Dit pakte dus anders uit. In het VK was er destijds ook veel verzet toen men hun ounces and pounds voor moest vervangen door grammen en kilogrammen zoals de rest van Europa. Omdat het metriek stelsel als je er eenmaal aan gewend bent toch goed werkt, heeft men het dus nooit meer terug gedraaid omdat dan het oude systeem weer wennen is.
Met Celsius en Fahrenheit in de VS is het eigenlijk hetzelfde verhaal. Mensen zullen niet graag overstappen, misschien zelfs in het begin stug proberen aan Fahrenheit vast te houden, maar als men eenmaal aan Celsius gewend is. Men is gewoon bang voor die overgang. Dat noemen wij in het Nederlands: door de zure appel heenbijten.
Er komt natuurlijk ook nog wel een logistieke operatie bij kijken. Iedereen heeft opeens een thermometer nodig waar Celsius op staat in plaats van Fahrenheit (sommige thermometers hebben beiden erop staan. Dat is dan handig) en de software van weermannen moet aangepast worden omdat weermannen (en weervrouwen) hun weerpraatje nu met Celsius moeten houden en als er wetten bestaan waarin temperaturen voorkomen moeten die wetten ook met Celsius herschreven worden.
Er komt dus wel het nodige bij kijken. Doch, ik denk dat de houding van de meerderheid van de bevolking het grootste opstakel is.